Clomid: Kan det fungera för ditt äktenskap? "

Hur Clomid kan hjälpa de som kämpar för att bli gravid

Clomid För Kvinnor

Ibland, oavsett vad du gör eller hur mycket du försöker, kämpar par runt om i världen med att bli gravid. en av tre gånger detta händer beror det på kvinnliga infertilitetsproblem. Nu kan detta vara förödande, förstår jag, men tack och lov är de flesta studier där ute ganska stränga på att även de flesta par som har fertilitetsproblem så småningom kan bli gravida. Det finns många sätt att behandla dessa problem men jag är här i dag för att specifikt prata om en som är nära och kär för min familj hjärta som heter Clomid.

Hur Clomid fungerar

Nu tillhör Clomid (eller klomifen) familjen av oralt tagna piller som hjälper till att behandla kvinnlig infertilitet. Det är icke-steroidalt (vilket är fantastiskt) och det fungerar i princip genom att få kroppen att tänka att den bara är platt och producerar mindre östrogen än du faktiskt är. Detta gör att kroppens hypofys släpper ut extra hormoner för att hjälpa dig att ägglossning (ett fint sätt att säga släppa ett ägg från äggstocken). Nu används detta främst för att orsaka ägglossning om ditt specifika varumärke av fertilitet har något att göra med problem för att förhindra din ägglossning naturligt. Se till att du pratar med din läkare för att se till att det är den typ av problem du har innan du faktiskt tar ett läkemedel som kan användas bättre på andra sätt.

Potentiella interaktioner med annan medicinering

Liksom de flesta mediciner kan Clomid ha farliga interaktioner med kroppen beroende på vilken typ av tillstånd du redan har pågått i ditt liv. Saker som att ha leversjukdom, en sköldkörtelsjukdom, vaginal blödning som anses vara onormal, cystor i äggstockarna eller … ja uppenbarligen om du är gravid. Ja, en av varningarna om denna medicin mot fertilitet är att du INTE ska ta den ….. om du är gravid. Vetenskapen bakom den sista är där förutom delen av A), varför skulle du ta den om du redan har uppnått målet att bli gravid, och B), varför skulle du förskrivas det i första hand om du redan är gravid .

Dessutom kan mediciner som Clomid som kommer in i kroppen också orsaka problem hos kvinnor som beslutat att amma sitt barn. Genom att bromsa ner hastigheten med att du som kvinna producerar mjölk, om det är något du definitivt vill undvika.

Vad studier visar

Om du råkar bli ordinerad kommer din läkare troligen att ge dig några strikta riktlinjer för exakt hur lång tid det måste tas för. Jag säger att eftersom studier visar att använda detta läkemedel längre än vad som anses vara en "3 cykelperiod" får kvinnor en högre risk att utveckla äggstockscancer. Se till att du frågar din läkare specifikt om du behöver mer information eller vilken typ av behandlingar som råkar rekommenderas i fall av långvarig infertilitet med behandlingar.

Instruktioner för att ta Clomid

Låt oss nu säga att du är en bra kandidat för Clomid, och du blir vald som någon som kommer att ta det. Detta borde vara en ingen hjärna, men se till att du följer dina läkares anvisningar om hur du går vidare med denna medling. Som nämnts ovan kan det ta för lång tid att öka din chans för tumörer, graviditet kan leda till att du får problem med bröstkänslan, och inte kommer jag att lägga till att saknade doser och ta det vid fel tid i månaden i princip kan få dig att vara framgångsrikt infertil längre än du antagligen förväntade dig.

Läkare har värdefulla råd

För att gå in på mer detaljerad information, när jag säger "ta det vid fel tid i månaden", menar jag att det låter. Clomid är en oral tablett som din läkare kommer att säga dig att ta den femte dagen av en kvinnas menstruationscykel och ta den under de kommande fem dagarna. Du kommer också att behöva göra en bäckenundersökning före varje behandlingsrunda som du går igenom, så om en månad av behandling under dessa fem dagar inte blir tillräckligt måste du undersökas innan du ordinerar en andra omgång . Jag hoppas att detta har hjälpt, och lycka till i ditt äventyr att starta en ny familj.

This entry was posted in Kvinnlig Infertilitet and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Clomid: Kan det fungera för ditt äktenskap? "

  1. Olov Lofgren says:

    ClomClomid (klomifencitrat) är ett läkemedel för fertilitetsbehandling. Clomid föreskrivs för kvinnor för att behandla onormal vaginal blödning, PCOS (polycystiskt ovariesyndrom), … ID iFind patientens medicinsk information för Clomid Oral på WebMD inklusive dess användningar, biverkningar och säkerhet, interaktioner, bilder, varningar och användarbetyg. även känd som klomifencitrat. Det är en oral medicin som ofta används för att behandla vissa typer av kvinnlig infertilitet.

  2. Maximilian Wahlberg says:

    Tack, Clomid! I flera år försökte min man och jag utvidga vår familj, men utan framgång. Efter att ha besökt min gynekolog fick jag ordinerat Clomid och inom våra första månader var jag gravid! Min fästman gjorde nästan en backflip, han var så hoppad av glädje! Och nu har vi en vacker dotter. Jag kan inte rekommendera det tillräckligt.

  3. Henry Henriksson says:

    jag och min partner har verkligen försökt att få barn i nästan ett år.Det var fram till tidigt i år som fick höra att testa Clomid av min läkare. Jag har använt Clomid i ungefär tre månader och jag är nu gravid. vi är verkligen glada och förväntar oss att ta emot vårt paket med glädje snart, tack vare Clomid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *