Clomid (Pergotime) för att framkalla ägglossning

Clomid är ett oralt läkemedel som vidtas för att framkalla eller reglera ägglossning. Det påverkar hypotalamus som är det körtel som signalerar hypofysen att frisätta LH, FSH och östrogen. Läkemedlet gör hypofysen att producera hormoner som krävs för att stimulera ägglossning eller om frisläppandet av ägget från äggstocken. Det är främst förskrivs att användas av kvinnor som har vissa hygienkrav som hindrar ägglossning ske naturligt. Det används också för andra roller som inte ingår i guiden.

Köpa Clomid (Pergotime) 

Försiktighetsåtgärder

En av de viktiga saker som du behöver för att notera är att du aldrig ska använda drogen om du är gravid eftersom det kommer att vara till någon nytta. Du bör heller inte använda den om du lider av andra hälsoproblem såsom onormal vaginal blödning, leversjukdom, sköldkörtelsjukdom, cystor på äggstockarna och lider av okontrollerad binjuren. Innan du tar medicinen, är det bra att förstå hur din kropp reagerar på olika mediciner. Du ska aldrig ta det om du är allergisk mot klomifen. Det är ännu inte känt om läkemedlet påverkar mjölk eller om den kan skada ett ammande barn. Emellertid är det känt att det kan leda till minskning av mjölkproduktion. Detta är därför det är viktigt att informera din läkare om du ammar, så att du kan få mer råd.

Riskfaktorer

Det är bra att notera att användningen av drogen för mer än tre behandlingscykler kan sätta dig in i hög risk att utveckla äggstockstumör. Du måste fråga din läkare om de särskilda risker som du utsätts för. En annan möjlig risk du möter är att du ökar chanserna att få flerbarnsfödslar. Dessutom, om du blir gravid som ett resultat av att ta denna medicin, är chansen stor att graviditeten kan utgöra en hel del problem för dig och barnet.

Hur du tar det

Du bör ta läkemedlet som rekommenderas av din läkare eller enligt anvisningarna på recept etiketten. Din läkare kan ändra doseringen bör du ta ibland för att se till att du får de bästa resultaten. Ta det i rätt mängd inom den givna tidsramen för att få önskat resultat. Din läkare kommer att utföra medicinska tester som säkerställer att du inte har hälsoproblem som skulle göra det osäkra för dig att använda medicinen. Det tas löptid för fem dagar, från och med den femte dagen av din menstruation. Chansen är stor att du har ägglossning inom fem till tio dagar efter att ha tagit den.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *