Clomid Priser Sverige

Hur Clomid används av kvinnor i Sverige för att bli gravid

När en kvinna och en man träffas för att få ett barn kan det finnas problem som hämmar graviditeten. Ett vanligt problem som par möter är infertilitet och det kan inte ske utan eget fel. För att bli gravid i en svår situation kan läkare ordinera en kvinna med läkemedel som heter Clomid. Clomid används för att behandla vissa typer av kvinnlig infertilitet. En kvinna kan ordineras Clomid av sin primärvårdsläkare eller OB-GYN. Vanligtvis är detta tillräckligt för att bli gravid men om mer vård krävs kan det hänvisas till en fertilitetsspecialist. Vissa befruktningsspecialister kan också ordinera Clomid men vanligtvis görs detta av en läkare innan de hänvisas till en specialist.

Vad är Clomid

får man köpa Clomid på nätet
Köpa Clomid Snabb Leverans

Clomid har funnits i många decennier och de första kliniska prövningarna för Clomiphene är vi 1967. Federal Drug Administration i USA godkände läkemedlet 1967 och har använts av gynekologer och fertilitetsläkare sedan dess. Sedan Clomid har funnits i fem decennier har det funnits gott om tid att undersöka och studera dess effekter. Clomid anses vara en säker och effektiv behandling i första linjen försvar för behandling av infertilitet hos kvinnor. Läkemedlet administreras på två olika sätt, antingen injiceras det eller tas det oralt. Den orala metoden gör Clomid till ett enkelt alternativ för kvinnor som föredrar att inte injiceras.

Hur fungerar Clomid

Clomid är ett infertilitetsläkemedel som ges till kvinnor för att blockera östrogenproduktion. Genom att blockera östrogenproduktionen stimuleras hypotalamus och hypofysen. När dessa körtlar stimuleras börjar de producera gonadotropinfrisättande hormon (GnRH). Hypotalamus och hypofysen är viktiga för hormonproduktion och Clomid hjälper också till att stimulera frisättningen av follikelstimulerande hormon (FSH) och luteiniserande hormon (LH). När dessa hormoner produceras hjälper det till att katalysera mognaden av äggsäckarna. När äggsäckarna mognas ökar risken för ägglossning väsentligen vilket leder till befruktning.

Framgångsnivåer

Clomids framgångsgrad är betydande och intag av Clomid resulterar ofta i frisättning av mogna ägg hos kvinnor som annars var infertila. Cirka 80% av kvinnorna som tar Clomid släpper ut mogna ägg, men cirka 10% av kvinnorna blir faktiskt gravida. Medan Clomid inte är ett botemedel, kommer det att leda till en betydligt högre sannolikhet för graviditet utan den. En viktig del av pusslet när det gäller infertilitet är noggrann testning och diagnostik för både mannen och kvinnan. Det bör inte ta mer än en eller två cykler av Clomid för att graviditet ska inträffa. Om det inte inträffar efter två cykler är det troligt att en specialist kommer att krävas.

Hur Clomid tas

Clomid kommer i form av ett 50 mg piller som tas i cykler. En cykel består av att ta p-piller i 5 dagar rakt från början av kvinnans menstruationscykel. En Clomid-cykel ordineras vanligtvis från dag 3 till 5 i menstruationscykeln. De enskilda doserna på en viss dag kan vara allt från 1 till hela vägen upp till fyra piller vid en given dos. Läkare kräver vanligtvis att kvinnorna stannar på sjukhuset i upp till en vecka till två veckor under Clomid-cykeln. Om läkaren skickar kvinnan hem, vill de att de ska komma tillbaka för blodarbete och för att mäta hormonnivåer. Beroende på situationen kan din läkare också göra en transvaginal ultraljud för att visuellt inspektera äggstocksfolliklarna.

Vem är Clomid för

Clomid är endast avsett för kvinnor och ordineras vanligtvis för kvinnor med polycystiskt äggstockssyndrom (PCOS). Vissa kvinnor svarar kanske inte på Clomid, särskilt om de har tidig klimakterium. Kvinnor som har låg kroppsvikt för hypotalamus amenorré riskerar att inte dra nytta av Clomid och kan behöva mer intensiv infertilitetsbehandling. Clomid anses vara en prisvärd behandling för kvinnor med infertilitet och är inte tillgänglig för personer med låg inkomst. Tala med din läkare om du tror att du kämpar för att bli gravid för att starta processen med en Clomid-cykel.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Clomid Priser Sverige

  1. Jens Westermarck says:

    Jag föddes för tidigt och hade som barn hälsokomplikationer på grund av det. När jag nådde menstruationsåldern informerade mina läkare mig att det var osannolikt att föda som vuxen. Vid 22 års ålder möter jag mitt livs kärlek och tre år senare ställde han upp frågan. Vi visste innan vi gifte oss att jag kanske har svårt att föda, men vi gav inte upp. Vi försökte allt och blev så småningom rekommenderade att prova clomid. Sex månader senare blev jag gravid och vi ser fram emot att få en flicka nästa år.

  2. Benjamin Ostlund says:

    Jag var skeptisk att något skulle behandla min onormala cykel, jag började ta Clomid i dagliga doser och inom de tilldelade flera veckorna kunde jag bli gravid. Det fungerade som det skulle under den tidsram som min läkare angav.

  3. Marcus Wahlstrom says:

    Jag har försökt bli gravid de senaste två åren. Jag gick till min läkare och hon föreslog att jag skulle testa Clomid. Se till att Clomid kommer att stimulera ägglossningen. Jag är hoppfull. Jag känner mig väldigt hoppfull.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *