Generisk Clomid Sverige: Kan jag få Clomid över disken?

Clomid är en medicin som används för att hjälpa kvinnor att uppnå graviditet. Det fungerar genom att hjälpa din kropp att ägglossa eller släppa ett ägg som är nödvändigt för att uppnå graviditet. Clomid blockerar i synnerhet östrogenreceptorer som utlöser en kvinnas kropp för att frigöra luteiniserande hormon och follikelstimulerande hormon (LH och FSH) som är de två hormonerna som är ansvariga för att utlösa ägglossningen i en normal menstruationscykel. Dessa hormoner kan minska med ålder som gör Clomid användning vanligt bland äldre kvinnor som försöker uppnå graviditet. Clomid är ofta den första behandlingen som rekommenderas för en kvinna som har misslyckats med att uppnå graviditet på egen hand.

Clomid i Sverige

Köpa Clomid på viagraapotek.se

Denna medicin används också ofta hos kvinnor som har medicinska tillstånd som gör att de inte kan ägglossas eller oregelbundet ovulera, såsom polycystisk ovariesjukdom.
Clomid tas vanligen i fem dagar i början av kvinnans menstruationscykel och kan användas på egen hand eller i kombination med övervakning av en läkare via ultraljud för att kontrollera effektiviteten och förutsäga när ägglossningen kan inträffa.

Clomid-recept

I Sverige finns Clomid tillgängligt utan recept. Priset varierar från ungefär trettio dollar till ett tjugofem milligram piller, vilket är den lägsta typiska dosen som föreskrivs, till cirka femtiofem dollar för hundra milligram piller. Detta gäller för en mängd trettio piller som skulle vara i flera månader eftersom det vanligtvis bara tas i fem dagar i varje cykel.

Kvinna som har svårt att uppnå graviditet på grund av ägglossningsproblem kommer normalt att ha en åttio procent chans att ägglossa inom de första tre månaderna av behandlingen och en femtio procent chans att uppnå graviditet inom sex månader efter behandlingen.

Clomid i onlineapotek

Det finns flera onlineapotek i Sverige som skickar denna medicin till andra länder, inklusive USA, utan recept, men det finns alltid risk för att det kan bli avlyssnat av tullen och du kommer inte att få det.
Biverkningar som är medvetna om är onormala vaginala blödningar, bröst ömhet, huvudvärk, illamående, kräkningar, diarré, rodnad, suddig syn, utvidgning av äggstockarna som orsakar ömhet i buken med ömhet, svullnad och tryck. Användning av Clomid kan också orsaka ovarial hyperstimuleringssyndrom där äggstockarna producerar flera ägg som gör att de blir mycket tunga och ökar risken för ovarialtorsion som kan vara livshotande. Slutligen finns det en ökad risk för multipler (tvillingar, tripletter, etc) med användning av Clomid. Faktum är att vissa kvinnor har varit kända för att använda Clomid trots att de inte har svårigheter med ägglossning med målet att bli gravid med multiplar. Multipla är också vanligare hos kvinnor under 25 år som använder Clomid.

Clomid för män

Clomid används också hos män för att indirekt öka testosteronnivåerna, vilket kan hjälpa till med manlig infertilitet om orsaken är relaterad till lågt spermierantal.
I den mycket dyrbara världen av fertilitetsbehandlingar kan Clomid erbjuda ett relativt säkert och effektivt första alternativ som kan vara till hjälp för många par som försöker bli gravid.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *