Här är några möjliga skäl till varför och vad du kan göra åt det

Hur stort problem är kvinnlig infertilitet i Sverige

Hur Man Får En Andra Åsikt Om Infertilitet

För kvinnor som försöker bli gravid och inte kan efter att ha försökt ett år anses de vara berättigade till diagnos kvinnlig infertilitet. Det kan finnas ett antal orsaker som kan bidra till varför en kvinna inte kan bli gravid. Först måste du utesluta om det är relaterat till posten och om det är möjligt är han infertil. Infertilitetsproblem kan vara möjliga på båda sidor av en relation. När en läkare har diagnostiserat en kvinna med kvinnlig infertilitet finns det några olika strategier för behandling som kan användas. Det är upp till en individ att bestämma den bästa behandlingsvägen tillsammans med sin läkares råd. Att behandla kvinnlig infertilitet kan vara en frustrerande process och det är inte snabbt.

Diagnos

Det kan ta lång tid att korrekt diagnostisera varför en kvinna inte kan bli gravid. I vissa fall kan det vara mycket snabbt och problemet är uppenbart för läkaren. Detta kan relateras till problem med ägglossning eller till och med defekter eller skador på äggledarna. Ibland kan fortplantningsorganen inte skadas på grund av en sjukdom eller annan olycka med fysisk inträdesfertilitet. Permanent skada kan göras på det kvinnliga reproduktionssystemet, men det är relativt sällsynt att det är omöjligt. De flesta läkare kan komma från en lösning på kvinnlig infertilitet från fall till fall. Till exempel kan en kvinna lida av blockerade äggledare som ett resultat av bäckeninflammatorisk sjukdom.

komplikationer

Andra gånger, endometrios eller operation för en ektopisk graviditet, bidrar de också till infertilitet hos kvinnor. Den skyldige kan också vara livmodern och det kan uppstå komplikationer som involverar livmoderfibroider. Dessa är icke-cancerösa klumpar av vävnad som omger musklerna i livmoderns väggar. Kvinnlig infertilitet är ett relativt vanligt problem, särskilt när kvinnor åldras. Det har en hög framgångsrika behandling men detta är inte alltid fallet. Så många faktorer är involverade när man försöker bli gravid att det kan vara en lång utdragen process att diagnostisera. Ibland sker en antibiotikabehandling för att bota en infektion i fortplantningskanalen. Detta är ett exempel på ett relativt lätt att fixa problem. Om fortplantningskanalen har en infektion som tar bort infektionen botar infertiliteten.

symtom

Det finns ett antal tecken förknippade med kvinnlig infertilitet såsom smärta under sex , har dragit ut och smärtsamma perioder, oegentligheter i en menstruationscykel, hormonella förändringar och underliggande medicinska tillstånd som fetma. Dessa kan bidra till kvinnlig infertilitet och måste diagnostiseras från fall till fall eftersom inga två patienter är lika. En menstruationscykel varar vanligtvis 28 dagar med en period som varar i fem till sju av dessa dagar. En kvinna har vanligtvis ägglossning på dag 14 i menstruationscykeln som är runt halvvägspunkten. Fönstret med möjlighet fertilitet börjar dag 10 och sannolikheten för att bli gravid ökar när man har sex mellan dag 10 och 14.

behandlingar

När det gäller att ta reda på om du är infertil finns det flera sätt du kan berätta. Ett vanligt sätt att en kvinna kan testas för kvinnlig infertilitet är genom ett blodprov. Blod kan dras och testas för hormoner som kallas progesteron, vilket kan indikera om elementet är ägglossande eller inte. Andra metoder för testning av kvinnlig infertilitet kan inkludera ett klamydiatest som är känt för att påverka fertiliteten. En ultraljudssökning kan också hjälpa till att avgöra om en kvinna är infertil. Röntgenstrålar samt en laparoskopi används också för att avgöra om en kvinna har fertilitetsproblem. Det finns till och med ett fertilitetstest som en kvinna kan göra hemma som liknar graviditetstest.

Urinprov

Detta test innefattar att ta en liten kopp urin och doppa en testpinne i provet för att ta testet. Dessa typer av tester är relativt billiga men är inte så omfattande som ett laboratorium skulle kunna producera. Det är bäst att få en åsikt från din läkare genom faktiska laboratorietestade resultat. Tala med din läkare idag för att ta reda på vilket behandlingsalternativ som är bäst för dig och ta reda på om du lider av kvinnlig infertilitet.

This entry was posted in Kvinnlig Infertilitet and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Här är några möjliga skäl till varför och vad du kan göra åt det

 1. Aron Isaksson says:

  Jag har ständigt klockan i bakhuvudet. Jag är en 32-årig kvinna som bestämde sig för att gå tillbaka till skolan för att förbättra sin situation för annars skulle jag känna fastnat för evigt. För några år sedan berättade en gynekolog att min prolaktinnivå var låg och att jag skulle få en endokrinolog. Jag var en ung 20-åring och tänkte inte så mycket på det. Ett decennium senare är jag orolig, undrar, ledsen. Kommer jag att kunna få barn? Om jag kan, hur lång tid tar det? Om jag kan, vad händer om min ålder påverkar mitt barn? Finns det något att försöka längre? Är jag för gammal?

 2. Tage Heidenstam says:

  Det var frustrerande att hitta en medicinsk leverantör som jag litade på, särskilt efter att ha fått en mängd olika åsikter, eller möten som var oberoende av yrkesverksamma som tycktes bara vilja använda mig som testämne för en mängd olika behandlingar. Till slut hade jag inte råd att experimentera med det här längre.

 3. Bertil Bloch says:

  Jag kan inte få barn. Det är verkligen svårt att vara så ung, att veta att jag inte kommer att kunna få familjen som jag alltid har drömt om att ha sedan jag kunde gå och prata. Jag har en pojkvän men han vet inte ännu. Jag är rädd att berätta för honom. Tänk om han inte vill vara med mig längre för jag kan inte få barn. Jag vet att han vill ha en stor familj. Kanske kommer han att vara villig att anta. Men det är inte detsamma. Jag vill att jag ska se ut som mig, agera som jag, skratta som jag … Vad ska jag göra?

 4. Bertil Englund says:

  När jag växte upp med min mamma som inte hade något stöd och hon var singel hela tiden insåg jag att det var en viktig aspekt av hennes liv att ha barn vid hennes sida. När hon berättade för mig att vi inte var hennes biologiska barn som killen till hennes infertilitet och att vi adopterades blev jag chockad. Men adoption för mig nu är lika rörande som att ha ett biologiskt barn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *