Köp Clomid Billigt

köp Clomid säkert
Köp Clomid Säkert

Hur Clomid kan hjälpa par att bli gravid i Sverige

Om du och din partner har försökt bli gravid men inte kan efter 1 års försök är chansen stor att du kan drabbas av kvinnlig infertilitet. Det finns vissa former av manlig infertilitet, men det kommer att fokusera på kvinnlig infertilitet och hur det behandlas med ett läkemedel som kallas Clomid. Till skillnad från en Tylenol eller en ibuprofen måste Clomid tas vid mycket specifika cykler och under övervakning av läkare. Men varför skulle en kvinna behöva ta Clomid? Svaret på den frågan är när kvinnor försöker bli gravida och inte kan, de kan ha problem med ägglossning. Clomid är ett läkemedel som är utformat för att stimulera ägglossningen genom att blockera östrogenreceptorer vid hypotalamus. Hypothalamus är en del av hjärnan som är ansvarig för hormoner och är känd som kroppens hormonkontrollcenter.

Vad är Clomid

Clomid arbetar för att behandla kvinnlig infertilitet och är en oral medicin. Denna medicinering är också känd som klomifencitrat. Clomid försöker stimulera ägglossningen och komma till roten till problemet. Ibland stimulerar en hypofys inte ägglossningen ordentligt. Om detta är fallet, kan Clomid tas för att konstgjord trigga hypofysen för att öka produktionen av follikelstimulerande hormoner som kallas FSH och LH.Om du inte kan bli gravid och misstänker ett problem med äggstockarna eller infertiliteten i allmänhet, prata med din primärvårdsleverantör eller OB-GYN. De flesta läkare rekommenderar att du träffar en specialist i fertilitet som sedan kan övervaka en behandlingscykel av Clomid. Clomid är en piller som tas oralt och kommer med 50 mg doser. Den är utformad för att tas i cirka fem dagar rakt nära den andra kvinnans början.

Hur Clomid fungerar

En infertilitetsspecialist som behandlar en kvinna med kvinnlig infertilitet startar henne vanligtvis på en dos av 50 mg Clomid. Denna dos börjar med ett lågt antal milligram och kan ökas vid behov. Under Clomid-behandlingscykeln bör din infertilitetsspecialist övervaka dina hormonnivåer genom blodprov samt övervaka dina äggstocksfolliklar. En läkare kan inspektera dina äggstocksfolliklar med hjälp av en transvaginal ultraljud. Anledningen till denna närbild och personlig undersökning är att hjälpa till att avgöra hur kroppen reagerar på behandlingen. Det är också nödvändigt att bestämma rätt tid har du samlag med din partner.

I vissa fall kan en kvinna som genomgår en Clomid-behandlingscykel välja en alternativ metod för att bli gravid mot till exempel intrauterin insemination.

Bidragande faktorer

Clomid förskrivs vanligtvis till kvinnor med ett syndrom som kallas polycystiskt äggstocksyndrom. Polycystiskt äggstocksyndrom är förkortat till PCOS och ansvarar för frågor kring ägglossning. Ibland kan ägglossning inte alls ske som ett resultat av polycystiskt äggstocksyndrom. Den goda nyheten är att de flesta försäkringsplaner täcker Clomid. Vissa läkare har också program för att hjälpa patienter som kanske inte har sjukförsäkring eller vars försäkring kanske inte täcker Clomid. Även om du inte har sjukförsäkring är det värt att fråga med din läkare om att ta Clomid. Med modern medicin kan de flesta problem kring befruktningen relativt lätt åtgärdas. Clomid är också ett billigt behandlingsalternativ jämfört med behandlingar som in vitro-befruktning.

Biverkningar av Clomid

Även om Clomid ofta ses som en läkemedelsbehandling för att behandla brist på ägglossning, finns det några biverkningar. En kvinna som tar Clomid kan uppleva biverkningar som att ha värmevallningar slumpmässigt, få huvudvärk, känna uppblåsthet, känna illamående, genomgå ofta humörförändringar och ömhet i områden som brösten. I vissa fall kan kvinnor uppleva förändringar i hennes vision, såsom suddig syn eller se dubbelt. För det mesta anses Clomid vara ett billigt, effektivt sätt att behandla kvinnlig infertilitet.

Starta en cykel

När en kvinnas äggstockar inte ägglossning på rätt sätt, ibland kan en 5-dagars cykel av Clomid utlösa ägglossningen. Om en kvinna sedan har samlag eller gör IVF, är oddsen för att hon blir gravid mycket större. Tala alltid med din läkare innan du tar någon medicin. Även en som Clomid kan vara farlig om den inte tas korrekt. Tala med din läkare idag för att ta reda på om Clomid är rätt för dig.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *