Naturläkemedel mot irriterande tarmsyndrom som underlättar symptomen och gör livet mer hanterbart.

Menstruation och illamående
Generic Viagra Sverige

Irriterande tarmsyndrom är ett långsiktigt tillstånd som direkt påverkar tarmen. Det är ett av de värsta syndromen relaterade till tarmen eftersom det orsakar diarré, smärta, flatulens och andra. Idag är det vanligare än tidigare, detta tillstånd kan börja med ett oändligt antal faktorer relaterade till mat.

Vilka är de viktigaste symtomen på irriterande tarmsyndrom (IBS)?

Vad de flesta som lider av IBS nämner är okontrollerad buksmärta vid specifika tillfällen. Även om de flesta av symtomen varierar från person till person, är de vanligaste symptomen som rapporteras:

– Överdriven flatulens efter att ha ätit.

– Diarré i kombination med förstoppning

– Buksmärta och uppblåsthet (buksinflammation efter att ha ätit).

Det första symptomet är inte oroande eftersom många människor lider av överskottsgas och det betyder inte att de lider av IBS. Men de andra två symtomen är alarmerande och är de första tecknen på irriterande tarmsyndrom.

Om du lider av diarré efter att ha ätit, en eller två timmar senare, flera gånger i veckan, är det ett tecken på IBS. Men det kan också relateras till en enkel mageinfektion genom att äta en livsmedel som är skadlig för din hälsa.

Det tredje symptomet är starkt relaterat till IBS. Eftersom konstant buksmärta inte är något vanligt, särskilt om det är relaterat till önskan att gå på badrummet. Den kända uppblåstheten är en buksinflammation som inträffar efter att ha ätit och är relaterad till detta syndrom.

Kan symtom komplicera och direkt skada min hälsa?

Om symtomen är mycket starka, i vissa människor kan buksmärta vara mycket intensiv och i andra kan konstant diarré orsaka viktminskning på kort sikt, är det bäst att besöka en läkare.

Vilka är orsakerna till irriterande tarmsyndrom?

Många saker kan orsaka IBS. Vissa personer som drabbats av gastrit eller en maginfektion under lång tid kan utveckla IBS på kort sikt.

Mat är nyckeln, men om personen aldrig har haft en bra diet i sitt liv kan det vara en orsak till IBS. Bearbetade livsmedel har låg näringsämnen som bidrar direkt till tarmfloraen.

Andra tillstånd är direkt relaterade till orsakerna till IBS såsom arbete eller familjestress. Stress gör att människor tappar måltidsplanen och korrekt användning av badrummet vid rätt tidpunkt. Dessa förändringar i schemat orsakar tarmsjukdomar.

Unga människor och främst kvinnor är de som lider mest av IBS över hela världen. Hos ungdomar är det relaterat till mat och hos kvinnor genom hormoner eller efter klimakteriet.

Vad kan jag göra för att undvika eller behandla IBS?

För att undvika irriterande tarmsyndrom är det bäst att leva ett liv utan stress så mycket som möjligt. Andra punkter som krävs för att undvika IBS är:

– Övningar: Fysiskt arbete samarbetar med tarmens naturliga rörelse och förhindrar därför förstoppning och dålig matsmältning med 100%.

– Hälsosam mat: Hälsosam mat är det främsta sättet att bekämpa och undvika IBS. Grönsaker som innehåller höga nivåer av fiber bidrar till tarmens hälsa. Yoghurt matar direkt tarmfloraen tack vare bakterierna i mjölken.

– Tidtabeller för att äta: Det är mycket viktigt att följa specifika tider för de viktigaste måltiderna. Tarmen vänjer sig till scheman och dess funktion blir mer normal under tiden.

Behandlingen för IBS är i princip samma som alla sätt att undvika detta tillstånd. Men vissa specialläkare rekommenderar drastiska förändringar i kosten och användningen av vissa läkemedel som Lotronex, Rifaximin, Linaclotide.

kosten bör innehålla användning av mycket vätska men naturligtvis som juice utan socker eller med naturliga sötningsmedel.

Ät fiber i grönsaker eller köp fiberpulver och tillsätt det till måltider med ris eller pasta.

– Ät utan fett under lång tid men konsumera det som är nödvändigt för att människokroppen ska fungera korrekt.

Är detta syndrom härdbart?

Det är ett tillstånd som varar länge. Månader eller år. Personer som lider av IBS bör inte oroa sig för att få koloncancer eftersom dessa två tillstånd inte är relaterade till varandra. Men med en behandling som passar varje persons behov kan syndromet vara härdbart under en period som inte överstiger ett år.

This entry was posted in Irriterande Tarmsyndrom and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Naturläkemedel mot irriterande tarmsyndrom som underlättar symptomen och gör livet mer hanterbart.

 1. Ored Aberg says:

  Jag var på jobbet när mitt irriterande tarmsyndrom blev ett problem, jag rusade till badrummet och fick knappt dem i tid. Så här har IBS påverkat mitt liv negativt.

 2. Emmanuel Paulsson says:

  IBS har varit ont i mitt liv av och på i nästan 20 år. Medan jag vanligtvis kan kontrollera det med rätt diet, finns det de tider där jag inte har någon riktig tid att äta något som jag vet skulle vara bra för mig. Diarréen drabbas vanligtvis efter en halvtimme eller en timme efteråt, och gasen är löjlig tills maten passerar genom mitt system. Det är väldigt besvärligt och pinsamt ibland.

 3. Nicholas Westermarck says:

  Jag har haft IBS så länge jag kan komma ihåg. Jag får riktigt dåliga magsmärtor följt av intensiv diarré. Jag måste sitta på toaletten i timmar varje dag och ibland kan jag inte ens komma ur sängen från de intensiva kramperna. Det värsta är att jag inte längre kan äta några av mina favoritmat längre på grund av de smärta som det orsakar mig.

 4. Spjalle Olofsson says:

  Det fanns dagar som det inte såg ut till vad jag åt, det gav mig allvarlig gas och diarré. Efter att jag fick diagnosen IBS kunde jag äntligen gå på en behandlingskurs som fungerade för mig. Att äta bättre, titta på min vikt och ta mediciner hjälper till att hantera mitt tillstånd utan mer frustrerande symtom!

 5. Hampus Lundmark says:

  Det blir så mycket svårare att hantera mina IBS-symtom när jag åldras. Jag måste ta för många dagar från jobbet för läkarbesök. Det blir mer och mer svårt för mig att sitta genom rusningstrafiken och oroa mig för om jag kan komma hem.

 6. Tomas Ostberg says:

  Jag har irriterande tarmsyndrom och du kan inte ens föreställa dig hur frustrerande detta tillstånd är. Det gör mitt liv extremt begränsat. Jag vågar inte göra många av de saker som jag tidigare haft så mycket. Jag måste vara mycket försiktig med de livsmedel som jag äter och jag måste undvika någon form av stress i mitt liv. Var tacksam om du inte lider av detta tillstånd.

 7. William Eriksson says:

  Jag har haft IBS i många år nu och känner till kämpar och smärta i samband med störningen. Jag vet att det kan vara lätt att tappa hopp och inte se ljuset i slutet av tunneln om den backas upp. Men genom att utvärdera din livsstil kan du ta tillbaka ditt liv från att ständigt vara i badrummet för att göra det du gör!

 8. Hakan Lind says:

  Jag har IBS. Tyvärr orsakar det massor av pinsamma situationer. Ibland kan jag inte gå. Några gånger var diarrån så plötslig att jag skulle behöva stanna hemma i timmar. Jag fick diagnosen 18 år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *