Ny universitetsforskning ger viktiga resultat om prostatacancer

Läckage

Prostatacancer har blivit ett mycket stort problem för män. Prostatakörteln är ett organ som bara finns i män.

Det finns många skäl till prostatacancer, men det är ett medicinskt problem som drabbar miljoner män varje år.

bestäm~~POS=TRUNC

För att avgöra om du har prostatacancer måste läkare använda en kamera för att titta inuti ändtarmen och hitta din prostata. En läkare eller läkare kommer att avgöra om det finns några cyster eller tillväxter som kan vara skadliga för din hälsa.

Läkare som är specialiserade på att upptäcka dessa typer av cancer är ute efter tillväxt som kan vara cancerform. Cancerceller är celler som kan växa okontrollerat, som kan spridas över resten av kroppen.

Därför kan det vara mycket farligt för män att ha denna form av cancer. Dessa cancerceller i prostata som växer och tar över resten av kroppen är samma celler som hjälpte prostata att fungera!

Även om det finns tillväxter i prostata, betyder det inte att de är cancer. De kan vara godartade tillväxter, vilket innebär att cellmasten inte är cancerformiga eller maligna. Godartade tillväxter anses inte vara en direkt fara för patientens liv som cancerceller skulle vara.

Godartade celler försöker inte invadera de andra vävnaderna i kroppen. Men cancerceller sprider sitt DNA genom kroppen, varför den aggressiva cancerformen kan leda till dödsfall. Dessa celler arbetar för att konvertera alla andra celler till cancerformiga. Cancerceller kan spridas snabbt genom att replikera.

Därför är det viktigt att få regelbundna kontroller för att förhindra oönskade tillväxter i prostata eller någon annanstans i kroppen. Tyvärr kan de minsta klumparna i kroppen vara cancerceller.

Antibiotika och cancerbehandlingar

När det gäller cancer och idén att använda antibiotika för att behandla cancer, är en stor fråga som ställs om antibiotika eller immunsystemet som helhet kan bekämpa cancercellerna. Tyvärr kan antibiotika inte behandla cancer.

Cancerceller och normala kroppsceller fungerar på samma sätt. Så om en patient tog antibiotika för att bekämpa cancercellerna skulle slutresultatet vara att du dödar dina normala celler.

Den andra lösningen som människor tänker på, vilket är helt fel, är förutsättningen att immunsystemet kan bekämpa cancercellerna .

Cancerceller är desamma som normala celler i detta avseende. Din kropps immunsystem kan inte upptäcka hur de kan vara farliga för kroppen. Immunsystemet ser cancerceller som samma som normalt fungerar.

Kroppen kan inte bekämpa cancer med medicin eller antibiotika. Och behandlingar för prostatacancer varierar. Behandlingar som har utvecklats och tillämpats kommer att bero på cancercellernas aggressivitet och på vilket stadium cancercellerna befinner sig.

Om det fångas tillräckligt tidigt kan läkare och kirurger faktiskt ta bort cancercellerna innan de sprider sig i kroppen. Medan kirurgi kan vara en tillfällig lösning, kan det försena cancercellernas spridning.

Om det finns några cancerceller kvar i kroppen efter operationen kommer dessa celler inte att kunna växa lika snabbt och spridas. Emellertid kan alla cancerceller som dröjer efter operationen så småningom växa tillbaka.

Patienter som har cancerceller i prostata kräver kemoterapi och farlig strålbehandling. Strålning är ett bra sätt att förstöra cancercellerna, men det förstör också de normala cellerna, vilket kan visa sig problematiskt.

Tyvärr väljer patienter som genomgår strålbehandling ett alternativ för sista utväg. Det är därför det är viktigt att få regelbundna prostataundersökningar och rådfråga din läkare för att förhindra sådana cancerformer.

Medan prostatacancer vanligtvis drabbar män över 50 år, är det viktigt att rådfråga din läkare om hur du sätter upp en plan för att få prostataprövningar och diskutera historia om prostatacancer i din närmaste familj.

Det är viktigt att din primärvårdsläkare fångar dessa cancerceller tillräckligt tidigt för att förhindra att de tar över kroppen och orsakar överhängande död. Doktorerna kan faktiskt fånga små tillväxter och behandla dem innan de blir cancer.

This entry was posted in Prostatacancer and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Ny universitetsforskning ger viktiga resultat om prostatacancer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *