Prostatacancer: riskfaktorer och vikten av tidig diagnos

Prostatacancerfrekvens

Prostatacancer: Vad det är och hur det behandlas

Prostatacancer har blivit ett mycket stort problem för män, eftersom det förekommer inne i prostata, som bara finns i män. Det finns många orsaker till detta, men det är ett verkligt modernt problem som drabbar miljoner män varje år. För att avgöra om du har prostatacancer, måste läkare använda en rektal kamera för att titta inuti på din prostata och avgöra om det finns några cyster eller oönskade tillväxter. De letar efter dessa eftersom cancer är när cellerna kontrollerligt växer och kan ta över kroppen helt. Det är därför som att ha och behandla cancer kan vara mycket farligt för människor som har det eftersom cellerna som växer och tar över kroppen är samma celler som används för att få den att fungera.

Hur det påverkar kroppen

Detta innebär att det finns en enorm överlappning mellan cellerna och kan orsaka en stor mängd skada på någons kropp om de förstörs. Därför överlever många människor inte cancer, eftersom det är deras egen kropp som attackerar dem. Det kan finnas en mängd olika tillväxter på prostata men det betyder inte alltid att personen har cancer. De kan vara godartade, vilket inte betyder cancer eller maligna, eller de kan vara det
cancer.

Godartad eller cancerform

Godartade tillväxter utgör inte en stor fara för någons liv och de försöker inte invadera de andra vävnaderna i din kropp. Å andra sidan försöker cancerceller sprida vad DNA de har i kroppen, varför det kan leda till att människor dör, eftersom cellerna försöker konvertera alla andra celler till cancerformiga. Cancerceller försöker sprida sig så snabbt och så snabbt som möjligt, vilket lyckligtvis cellerna är supersnabba att replikera, varför det är så viktigt att kontinuerligt få checka ut för att se om det finns några oönskade tillväxter på din kropp så jämnt de minsta klumparna i kroppen kan vara cancerceller.

antibiotika

En stor fråga som folk ställer är om antibiotika eller immunsystemet kan bekämpa cancercellerna, och det är helt enkelt inte möjligt. Anledningen till att antibiotika inte fungerar är att cancercellerna är synonyma med normala kroppsceller. Detta innebär att om du tog antibiotika för att bekämpa cancercellerna skulle de också döda dina normala celler, vilket vanligtvis bara skulle leda till döden. Den andra lösningen som människor tänker på, men som är helt fel, är att varför inte immunsystemet kan bekämpa cellerna själva och förhindra att cellerna växer för stora eller till en farlig storlek. Du kan förvänta dig att din kropp kan göra detta, men eftersom cancerceller är väsentligen samma som normala celler, kan din kropp eller immunsystem inte upptäcka hur de kan vara farliga för kroppen. Immunsystemet ser bara cancer som normala celler som inte är lika skadliga som cancerceller vanligtvis är. Nu när det är känt att kroppen inte kan bekämpa cancer och att medicinen helt enkelt inte kan lösa detta kan du se att cancer kan bli ett stort problem för människor runt om i världen.

Behandling

Behandlingar för prostatacancer varierar beroende på hur utvecklade cancercellerna och på vilket stadium de befinner sig. Om det är tillräckligt tidigt kan läkare och kirurger ta bort cancercellerna innan de sprids över hela kroppen. Detta är en tillfällig lösning men vanligtvis försenar cellerna en stor mängd eftersom om det fortfarande finns några av dessa celler i kroppen kan de inte exponentiellt växa så snabbt som om de fortfarande var där. Andra mer utvecklade cancerceller måste behandlas genom kemoterapi och andra farligare strålningar.

Strålning

Strålning är ett bra sätt att förstöra cancerceller men det kan också förstöra dina normala celler, vilket gör det fortfarande till en riktigt farlig lösning på detta problem. Förhoppningsvis behöver du inte ta till den sista lösningen, det är därför du bör få prostataundersökningar och gå till läkaren ofta som ett mål för förebyggande behandling. Ingenting är bättre än att fånga cancercellerna tillräckligt tidigt för att förhindra att de tar över och sakta förstör din kropp. Läkare kan känna igen symptom tidigt om du överensstämmer med vilka du besöker, är öppen med dem och pratar om ditt liv på ett sanningsenligt sätt.

This entry was posted in Prostatacancer and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Prostatacancer: riskfaktorer och vikten av tidig diagnos

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *