Sömnlöshet: Mer än bara sömnlösa nätter Sömnproblem: Hur man hanterar sömnlösa nätter Sömnproblem: Orsaker, symtom och remider Vanliga typer av sömnstörningar

Sömnproblem
Köpa Viagra Säkert

kop-sleep-online-sv.htmlSömnlöshet, effekter och behandling i Sverige

I Sverige har en av sju personer en fullt utvecklad form av sömnlöshet. De flesta människor som drabbas av sömnlöshet i Sverige har inte officiellt diagnostiserats eller behandlats för sin sömnstörning. Normalt är sömnlöshet kopplad till diabetes, hjärtsjukdomar och / eller depression. Ungefär 60 procent av de människor som upplever sömnlöshet uttrycker sina symtom på sömnlöshet minst tre gånger i veckan eller oftare. Av dessa 60 procent av folket uppfyllde endast 14,8 procent av befolkningen diagnosen klinisk sömnlöshet men det var odiagnostiserat.

Sömnlöshet

Sömnlöshet är inte bara människor som har problem att somna och somna; bristen på sömn är en ultimat störning i en persons liv. Sömnlöshet orsakar betydande nöd, utmattning, irritabilitet, depression, aggression och brist på motivation och energi som ofta förekommer i mer än tre gånger i veckan till veckor och till och med månader. Sömnlöshet är mycket vanligt bland australierna. Bristen på sömn sänker en persons livskvalitet på grund av att sömn är en viktig del av att vara vid god hälsa och generell lycka.

Negativa effekter

Sömnlöshet orsakar andra hälsoproblem som kan ytterligare minska och försämra en persons liv och välbefinnande. Alvorlig sömnbrist, som vad som observeras med sömnlöshet, ökar risken för att utveckla diabetes, högt blodtryck, hjärtsjukdomar och orsaka hjärt-relaterade dödsfall. Depression och ångestgrader observeras också vara höga bland personer som lider av sömnlöshet. En studie om sömnlöshet i Sverige visade att människor som har sömnen avbrutit är mer benägna att komma in i bilolyckor och göra misstag under dagen. Varningar på människors telefoner från textmeddelanden och sociala nätverk bidrar också till att människor har ofta avbrott under sömnen.

Ansträngda relationer

Som sagt, sömnlöshet sätter stor belastning på personliga relationer. Människor som saknar betydande sömn är ofta luriga och irritabla, vilket resulterar i mycket störande beteende hos de människor de älskar. Människor som saknar sömn på grund av sömnlöshet blir lätt irriterade och irriteras av saker som normalt inte skulle irritera någon som har fått tillräcklig vila.

Ung och gammal

Sömnlöshet ses oftast bland personer mellan 55 och 75 år. Detta gör jag inte för att unga människor inte upplever sömnlöshet. Bland de yngre som drabbas av sömnlöshet är de mer uppslukna av att de inte får mycket sömn. En studie baserad i Sverige visade att 43 procent av unga vuxna i åldrarna 18 till 24 och 18 procent av de vuxna över 65 år oroliga för bristen på sömn de fick. Detta ger extra stress på kroppen och hjärnan.

Män och kvinna lika

Vanligtvis passar män som beskriver symtomen som de upplevde med sömnlöshet kriterierna för sömnsvårigheter som deras sömnproblem jämfört med kvinnor. Följaktligen klagade kvinnor på att de kände effekterna av brist på sömn under deras vakna timmar mer än vad män hade uttryckt att känna. Kvinnor rapporterade också att de var överväldigade av tanken på att försöka somna över män.

Vanliga myter

Många studier och forskning har gjorts för att få människor att tro att de saker de gjorde fram till sänggåendet störde deras sömn, detta visade sig vara falskt. Vid undersökning av sömnproblemen i sömnproblem har det visat sig att sömnproblemets utseende inte hade någon koppling till användning av teknik, äta, alkohol eller sociala medier före sängen. På baksidan var faktorer som spelade en roll i sömnlöshet finansiell stress, arbetslöshet, låg socioekonomisk status och pensionering. Dessa faktorer tenderar att vara stressorer som avbryter sömnen på grund av att hjärnan inte kan lugna sig på natten. Bortsett från dessa faktorer uppger många människor med sömnlöshet att de tar sömn som en förlust på grund av deras livliga arbete och sociala liv som inte lämnar mycket tid för sömn.

Behandling i Sverige

Australiska proffs överväger att denna dag och ålder spelar en roll i varför så många människor lider av sömnlöshet. De tror att samhällspressen bör ses noggrant för att se hur de bidrar till bristen på sömn människor får. Det finns så många krav som ställs på människor i dagens samhälle att det gör det omöjligt att ha en normal fungerande dag där sömnen är fredlig och obruten. Saker som att människor måste arbeta flera jobb, lång arbetstid och arbeta hemifrån med flera distraherande spel bör ses som en stark bidragare till svår sömnlöshet bland australierna.

This entry was posted in Sömnproblem and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Sömnlöshet: Mer än bara sömnlösa nätter Sömnproblem: Hur man hanterar sömnlösa nätter Sömnproblem: Orsaker, symtom och remider Vanliga typer av sömnstörningar

 1. Knut Blix says:

  Jag har haft narkolepsi sedan jag var barn, men jag fick inte diagnosen förrän jag var nästan 60. Jag har genomgått många års drömmer hela natten och inte kände mig vilad på morgonen. Det värsta var att de flesta av drömmarna var dåliga drömmar. Jag vet att narkolepsi ofta beskrivs som sömnighet på dagen, men jag tror inte att de flesta inser att sömnigheten på dagen orsakas av att gå in i drömstadiet snabbare än vanliga människor och att stanna i drömstadiet längre än vanliga människor. Jag är tur att jag nu tar mirtazapin på natten innan jag går och lägger mig och det gör min drömcykel mer normal. Alla stimulanser och andra sömnhjälpmedel hjälpte aldrig.

 2. Ludvig Posse says:

  Jag heter Ronald. Jag är 27 år gammal hane. Jag kan inte somna och somna. Sömnapné – en andningsstörning där andningen slutar i 10 sekunder eller mer under sömnen. Vid den tiden led min mamma. Jag gick till många läkare för att förhindra denna sömnstörning. Än jag slutar dricka, ändra kost, träna regelbundet. Om jag mår bättre.

 3. Sakarias Engberg says:

  Jag har haft sömnlöshet sedan ungefär då jag tog examen. Jag har svårt att somna på natten och sömnen som jag får är inte kvalitetssömn. Jag kastar och vänder och tittar på klockan hela natten. På morgonen känner jag mig stressad och är i dåligt humör. Jag vet att det är mediciner som hjälper mig somna på natten men jag är väldigt rädd för de potentiella biverkningarna.

 4. Ingemar Torvalds says:

  i flera år kämpade jag med sömnsvårigheter. Jag avslöjade aldrig detta villkor för någon eftersom jag inte ville göra dem oroliga. Men det blev som värst att jag var tvungen att söka medicinsk intervention och nu kan jag gärna säga att jag är botad och tillbaka till att göra mina saker normalt.

 5. Jack Holmlund says:

  Jag är en 40-årig ensamstående kvinna som nyligen har diagnostiserats med sömnapné. Jag visste att något var fel med det sätt jag sov under en tid, eftersom jag ofta kämpade med andningen och vaknade och kände fortfarande trött. Till slut gick jag till läkaren, och det gav mig så mycket sinnesfrid att ha en diagnos och kunna behandla den så att jag sover bättre.

 6. Emmanuel Forsman says:

  Jag har kämpat med sömnlöshet länge. Jag tillskriver detta att ha problem med att titta på datorn på natten. Med ett blått ljusfilter upptäcker jag att jag kan sova som en vanlig person. Det fungerar fortfarande inte hela tiden.

 7. Ernst Hagg says:

  Jag är inte ens 21 men har drabbats av sömnlöshet sedan jag var ung tonåring. Jag kan inte sova de flesta nätter, och när jag gör det, vaknar jag mig aldrig riktigt rätt eller vilad. Jag har alltid haft en familjehistoria med sömnlöshet, men aldrig med sömnapné, varför det tog lång tid för mig att få diagnosen. Jag väntar fortfarande på en läkarmöte för att ta reda på behandling, men ser fram emot att kunna sova bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *