Varningstecken för depression som du måste se upp för

Bland australierna lider cirka 45 procent av dem av någon typ av psykisk hälsoproblem under deras livstid. Det uppskattas att det under ett givet år finns cirka en miljon människor bland australiska vuxna som lider av depression. Under de senaste åtta åren har diagnosen depression haft en dramatisk ökning. Denna ökning av depression diagnosen observerades bland alla åldrar och rasgrupper, men det finns en märkbar lutning bland människor som är yngre. Kvinnor mellan 15 och 34 år har sett den största ökningen bland könen.

Köpa Depression I Butik

Depression och kvinnor

Kvinnors diagnos av depression har ökat knappt 8 procent inom 8 år, medan diagnosgraden för män har ökat med bara 5 procent inom samma tidsram. Detta indikerar inte på något sätt att australier är sämre med psykisk hälsa än någon annanstans. Lutningen av depression diagnos ökar bland människor över hela världen.

Många människor som har depression förblir odiagnostiserade

Med hänsyn till detta representerar de som diagnostiseras varje år en liten bråkdel av de människor som går runt och lider av depression i Sverige. Antalet som ökar med tiden med antalet personer som diagnostiseras varje år kan vara att fler människor söker hjälp för depression. Med den betydande skillnaden från män och kvinnor som lider av depression kan detta bero på att kvinnor är mer benägna att söka läkare för sin depression än män. En del statistiska analyser i Sverige anser att det är viktigt att fråga vilka symtom en person har upplevt och hur länge de har upplevt dessa symtom. Denna analys ger en stor bild av om diagnosen av depression försenades i förhållande till nya fall som bara dyker upp varje år. Det som har upptäckts med denna analys är att depression har varit ganska stabil över tid och inte särskilt värre under åren.

Vissa kanske tror att ju mer vi lär oss om depression och dess effekter på kroppen, att diagnosgraden borde bli bättre med tiden

Det är inte förvånande att australierna får behandling för att hjälpa till att lindra symtomen på depression men frekvensen för personer som har depression minskar inte. I genomsnitt uppskattas det att en av tio australier tar antidepressiva dagligen. Detta är en mycket hög hastighet och placerade Sverige högst upp på listan för att ha de mest användningsområdena som tar antidepressiva medel dagligen. Antidepressiva verkar vara behandlingsalternativet för medicinska leverantörer när de behandlar depression. En annan form av behandling för depression som tar fart är psykologisk terapi. I Sverige täckades täckningen för psykologisk terapi av Medicare 2006 och sedan antalet personer som väljer dessa alternativ har ökat.

Med detta under övervägande undrar vissa varför det inte sker förbättringar i frekvensen av personer som lider av depression

Det finns fortfarande en stor mängd människor som lider av depression och en stor mängd nya fall varje dag. Det förväntas att en persons mentala tillstånd bör förbättras under behandlingen och behandlingen. Det finns två teorier som troligen är anledningen till att vi inte ser en minskning av mängden människor som har depression: behandlingsalternativen kanske inte uppfyller standarden på vård och inga förebyggande strategier finns för depression.

Behandlingsalternativ

Det finns ett antal behandlingsalternativ för depression, snarare när australierna söker behandling är de erbjudna alternativen ofta begränsade till den medicinska professionens preferens eller övertygelser och inte så mycket vad som är bäst för patienten.

Till exempel är användningen av antidepressiva medel användbara för behandling av allvarlig depression snarare antidepressiva läkemedel ges som behandling till depressionspatienter över hela linjen, oavsett hur svårt eller milt deras fall av depression kan vara. Depressionsbehandling kräver mer än några få sessioner för att avslöja bidragande faktorer, de bästa behandlingsalternativen och förebyggande. Det är här psykologisk terapi kommer in för att spela men mer än bara några få sessioner krävs för att behandla en persons depression. Det beräknas ge effektiv depression, en person behöver cirka 16 till 20 sessioner för att verkligen hantera och behandla tillståndet.

This entry was posted in Depression. Bookmark the permalink.

5 Responses to Varningstecken för depression som du måste se upp för

 1. Tommy Magnuson says:

  Borderline personlighetsstörning, ångest och bipolär störning är bara några av de psykiska problem som vissa individer möter idag. Milda former av dessa störningar kan uppstå av traumatiska livshändelser, såsom skilsmässa, förlust av jobb osv. Å andra sidan kan orsaken till personlighets- eller dissociativa störningar orsakas av kemiska obalanser i hjärnan eller till och med genetiska. Utan korrekt behandling kan psykiska hälsoproblem ha förödande effekter. Dessa typer av psykiska sjukdomar kräver medicinsk behandling och Brentwood Springs erbjuder medkännande vård. Mental hälsa behandling och terapi 812-577-9174 [email protected] Vad vi behandlar program Vad man kan förvänta sig Mental hälsa beroende Samtidigt förekommande störningar Inpatientbehandling poliklinisk behandling Alumni Supportgrupper Försäkring & betalning Besökstider Patientformer Brentwood Springs � 2019 Alla rättigheter förbehållna . Allt arkivfotografi som används på denna webbplats är endast för porträtt och återspeglar inte modellens faktiska hälsa eller tillstånd. Meddelande om icke-diskriminering | Meddelande om sekretesspraxis | Efterlevnad | Ansvarsfriskrivning | Integritetspolicy | Tillgänglighet TILLBAKA TILL UPP Depression Om du lider av symtom på depression är du inte ensam. Depression är en av de vanligaste humörsjukdomarna och drabbar cirka 18 miljoner amerikaner varje år. Behandling mot depression innefattar en kombination av beteendemässiga och holistiska terapier, hälsovård, fritidsaktiviteter och medicinering.

 2. Noah Jakobsson says:

  Jag har drabbats av depression i flera år och av någon anledning var det inte förrän jag träffade min fästman att jag bestämde mig för att få behandling. Jag är lite bättre nu men det är fortfarande en utmaning varje dag. Han är mycket stödjande men jag känner mig skyldig att detta verkar vara hans problem lika mycket som mitt. Jag lider av skuld och jag skäms som i turm gör mig mer deprimerad. Jag är säker på att det inte är lätt att leva med någon med depression men jag gör mitt bästa för honom. Och mig själv.

 3. Harry Henriksson says:

  Jag fick diagnosen allvarlig depression vid 4 års ålder. Nu 25 år är livet varje dag en kamp, speciellt med den skrämmande högen av andra psykiska och fysiska sjukdomar jag hanterar. Att växa upp mentalt sjukt innebar ständigt missbruk, från familj och kamrater, och ledde mig ned på banor av drog- och alkoholmissbruk, självskada, ett otaligt antal självmordsförsök och flera fall av sexuella övergrepp. Som vuxen nu har jag medicin och stöd från människor som älskar mig och tar hand om mig, men jag är också permanent oförmögen att arbeta och slagen med svår, komplex PTSD som har lämnat mig med hjärnskador och fysisk funktionshinder. Jag försöker mitt bästa varje dag, men att leva i världen så som det är, med så många människor som vill döda mig eller skära upp min hjärna för att vara på detta sätt gör det otroligt skrämmande och svårt.

 4. Ville Norddahl says:

  Major depressiv störning, även kallad major depression eller unipolär depression, är en allvarlig humörsjukdom. Symtomen på stor depression kan på allvar störa en persons förmåga att hantera dagliga aktiviteter, relationer eller arbets- eller skolansvar. Depression är vanligt. Det drabbar cirka 6,7 procent av de vuxna i USA under ett visst år.

 5. Sigge Ohlin says:

  En av de svåraste delarna av att leva med depression. Är inte själva depressionen. Det är upprätthållandet av normalitet så att alla omkring dig inte upptäcker att du bryter ner det som är den mest tappande. Den dolda sanningen att allt inte är ok. Och att det kanske är dags att ta en paus och fokusera på de viktiga sakerna. Jag använder mina depressionstider som en reflektionstid. Att ta reda på vad jag behöver eller vill ändra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *