Clomid på apotek online: hur stort problem är kvinnlig infertilitet i Sverige

Infertilitet har drabbat kvinnor i Sverige i årtionden. Tillväxten i problemfrekvensen för att få barn är inte så stor, men alla siffror i den indikatorn kommer alltid att vara negativa. Par med infertilitetsproblem, där kvinnor drabbas mest, går vanligtvis till specialister för att hitta en lösning.

Problemets svårighetsgrad i Sverige

Kvinnor drabbas mest av infertilitetsproblem i landet. 40% av de fall som rapporterats i landet är kvinnor. Speciellt kvinnor på 35 år eller äldre. Men kvinnor är mer benägna att besöka läkare och använda behandling än män. Specialister i landet rapporterar fall av kvinnor som är desperata efter att få barn, eftersom de flesta väntar tills de är 35 år eller äldre. Men den åldern borde inte vara ett problem att få barn i Sverige.

Vilka är symtomen på kvinnlig infertilitet

Om du är en kvinna som planerar att få barn men tvivlar på din fertilitet är det bäst att besöka en läkare i din stad innan du granskar denna lista med symtom. Det finns tre symtom, alla relaterade till din menstruationscykel, är symtom på ett möjligt problem vid ägglossningstidpunkten. Dessa typer av symtom uppträder hos kvinnor mellan 30 och 40 år. Denna lista över symtom är de vanligaste rapporterade av kvinnor i Sverige med infertilitetsproblem. Varningarna för att veta om du lider av någon typ av infertilitet är:

 • Förlängd menstruationsblödning (mer än 8 eller 12 dagar är inte normalt).
 • Hormonella förändringar
 • Menstruation föråldrad med blekt flöde och gott om överflöd
 • Biverkningar av andra medicinska behandlingar
Familj
Hur man hanterar infertilitet och dess inverkan på din mentala hälsa?

Behandlingen av kvinnlig infertilitet i Sverige

Specialisterna, gynekologer, rekommenderar alltid att du gör flera medicinska undersökningar innan du börjar läkemedelsbehandling eller tar medicinska ägglossningsstimulerande medel. Kvinnor som diagnostiserats med fertilitetsproblem kan ta ett läkemedel som kallas Clomid. Detta läkemedel är en stor hjälp i ägglossningsprocessen. Mellan 60 och 80% av kvinnorna som använder infertilitetsdroger ser positiva resultat under de första två månaderna av användningen. Graviditetsgraden är hög för yngre kvinnor som använder droger som Clomid. Ett annat sätt att behandla ägglossnings- och infertilitetsproblem är regelbunden sexuell kontakt.

Du som kvinna borde ha en högre frekvens av sex, sexuella möten stimulerar ägglossningarna under dina mest bördiga dagar. I allmänhet är varje behandling olika beroende på fall.

Hur man förhindrar infertilitet

Yngre kvinnor kan börja med förebyggande nu. Vi har enkla steg för att förhindra att infertilitet blir en del av ditt liv i framtiden. Detta är några av rekommendationerna för att förhindra infertilitet hos kvinnor i Sverige. Att bibehålla en stabil kroppsvikt under ditt liv kan spela en avgörande roll när det gäller att få barn. Det är inte svårt, men det kräver mental styrka och lite träning. Alkohol i överskott är en av utlösarna för infertilitet tillsammans med missbruk av lagliga och olagliga droger. Du kan dricka alkohol vid sociala evenemang, men undvik att bli alkoholist. Att röka cigaretter är också relaterat till olika sjukdomar i livmoderhalsen och äggstockarna.

Stressfritt liv. Du bör försöka leva ett liv utan problem, utan stress och inte ha stressiga människor i ditt liv. Din partner ska hjälpa dig att släppa stress när det behövs. Prova yoga och träningsrutiner.

Kan jag få barn efter att ha lidit infertilitet

Allt beror på fallet. Om din infertilitet är relaterad till ägglossningen är det höga sannolikhet att du kan bli gravid efter en behandling. Kom ihåg att specialisten är läkaren som berättar för dig vad lösningen på ditt problem är. Glöm inte att göra detta för att undvika problem relaterade till infertilitet hos kvinnor:

 • Sök hjälp från en specialist
 • Vänta inte till att få barn efter 35 år
 • Be din partner att ta ett spermieräkttest
 • Ät en hälsosam kost rik på protein och vitaminer

Följ läkarens råd

Att vara mamma efter att ha bekämpat ett infertilitetsproblem är möjligt om hjälp uppnås i tid. Det viktigaste är att aldrig sluta besöka läkare och prova alla möjliga behandlingar. De flesta kvinnor kan övervinna ett infertilitetsproblem i Sverige.

This entry was posted in Kvinnlig Infertilitet and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Clomid på apotek online: hur stort problem är kvinnlig infertilitet i Sverige

 1. Valentin Hammarstrom says:

  Jag har varit oerhört välsignad med att ha fyra friska barn, även om jag aldrig glömmer att jag också har fått 4 missfall. Varje gång det händer är det helt hjärtskärande. Jag har känt många kvinnor som har gått igenom det absoluta helvetet och försökt bli gravid och bära ett barn till full tid. Till slut har två av dem adopterat spädbarn, vilket är så lyckligt slut. Den tredje kompisen har fortfarande ingen bebis och vill inte adoptera. Det är så väldigt dyrt. De har inte tappat hoppet och fortsätter att försöka hitta en frisk baby. Hittills har de haft elva missfall. Jag kan inte föreställa mig hur svårt det måste vara.

 2. Bengt Engberg says:

  Kvinnlig infertilitet drabbar många kvinnor. Min bästa vän har hanterat infertilitet på grund av medicinska skäl men nu kan hon äntligen få ett barn. Mycket av tiden infertilitet kommer från trauma i regionen eller bara genetiska problem. Jag kämpar dock inte med infertilitet, faktiskt vet jag inte riktigt om jag lider av det eller inte för jag har aldrig försökt att få ett barn. Jag vill inte ha barn och kommer förmodligen aldrig. Jag har inte velat ha barn sedan jag var 6 eller 7 och jag är 24 just nu. Jag vill inte ha barn av en mängd olika skäl, men de viktigaste skulle vara att det finns många psykiska sjukdomar i min familj och jag vill inte ge det till mitt barn. Jag tror inte att kvinnorna i min blodlinje har infertilitetsproblem eftersom de är eller var fyra generationer kvinnor.

 3. Isak Strandberg says:

  Jag har alltid älskat små barn när jag växte upp som det äldre syskonet i en stor familj. Så när jag fick reda på att jag inte skulle kunna få mina egna barn blev jag krossad. Det förstörde mig absolut. Min man och jag grät tillsammans i sängen i flera månader. Sedan började vi överväga andra alternativ för att börja vår familj, för i våra hjärtan är det vad vi båda fortfarande ville ha trots min kropps begränsningar. Vi undersöker nu att anta en vacker liten flicka. Vi är redan några månader in i processen och jag har redan dekorerat hennes rum som förberedelse för hennes nya rum i vårt hem. Vi är båda så glada att välkomna henne till vår familj.

 4. William Ekholm says:

  Jag fick reda på att min chans att få barn var nästan omöjlig på grund av underliggande förhållanden när jag var 15. Som barn som växte upp i fosterhem var en av mina drömmar att få ett barn som skulle växa upp i en kärleksfull miljö. Jag blev krossad av nyheterna. År senare har jag inte kunnat bli gravid och kämpa med det oerhört. Min fiance har dock försökt ta upp adoption som ett alternativ istället, men det känns fortfarande som att min kropp är ett misslyckande. Jag har kommit överens om att adoption i slutändan skulle vara ett underbart sätt att uppfylla min dröm om att få ett barn med en god barndom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *